Simon Hill Architect


Daylesford house renovation

Daylesford House Renovation

Victorian House extension

The design focused on connecting the home to the beautiful garden via a raised deck area. There are two entries from the garden, one to the new contemporary living space, the other a wet area entrance via the new "mudroom". The extension creates a living with a cathedral ceiling, dining kitchen area. There is also a new ensuite and dressing room off the master bedroom with room for a future artists studio in the original kitchen.

Living Room

Cathedral Ceiling

One of the key aims in this renovation of the existing 1890's weatherboard was to strengthen the link between the house and garden. A wide section of double glazed doors shaded by established mature trees beneath the cathedral ceiling celebrates this view providing height and grandeur to this central axis of the house and garden.

Kitchen Living

Integrated Living Space

The new kitchen in the main living space is a more muted statement so the general functions of this area are more harmonious and not dominated by its utilitarian purpose, lighting is warm yet functional and strategic

Ensuite

functional ambience

The ensuite off the master bedroom and dressing room is also designed to be aesthetically pleasing, while being perfectly functional in a compact space. Double basins, shower and WC with heated towel rails within a small footprint highlight what is achievable with efficient planning.

ShareThis Copy and Paste