Simon Hill Architect


Brunswick house renovation

Brunswick House Renovation

Inner City Victorian House

The design objective: provide optimal living space with natural light into internal rooms via a courtyard. This was achieved with strategically placed double glazed skylights and high performance light tubes, while maintaining a high quality thermal performance. The extension creates a third bedroom and ensuite, new bathroom and new living, dining and kitchen area.

Entrance Hall

Heritage embossed wallpaper

The formerly dark Victorian hallway has been transformed by the addition of solar tubes, elegant white walls and ceiling and polished boards.

Kitchen Living

Generous Living Space

By careful site development the extension has been added without losing too much open space and has created light filled rooms around the courtyard and back garden.

Ensuite

bright and light

A comfortable home with efficient central service areas has emerged from a previously congested, poorly lit and less functional area of the house.

Living & Kitchen

Courtyard

The key to this house renovation has been the strategic location of the courtyard, providing light to three key spaces, Living Dining Area, Kitchen and third Bedroom

Living Area

North and South light

To make optimal use of the orientation: The pergola plus double glazing helps control the thermal gain from the north facing glazed doors. Shade blinds over the south facing glazed doors provide privacy and screen from the heat of the late summer sun

Kitchen

functional and neutral

An efficient and compact work triangle enables the kitchen to work effectively, with passage space to the East and Living Dining area to the South

ShareThis Copy and Paste